RSS

Raya~balik kampung mode :D

24 Aug

Disebabkan satu kelas berpakat takmau pegi kelas esok, so lecturer give up and kelas cancel :D and yay! Boleh balik~ Lepas kelas Law, semua muka yang tensen kena buat presentation bertukar ala-ala Kamen Rider jadi happy sengih je semua. Maka, sesi bersalaman dan berpelukan dan bermaaf-maafan pun bermula :D

Student 1: Miss, selamat hari raya.

Miss Salmah: Okay, selamat hari raya :D

Student 2: Miss~~~, selamat hari raya.

Miss Salmah: Ye, selamat hari raya :)

Student 3: Miss, selamat hari rayaaa :D

Miss Salmah: *diam* ~ *tarik nafas* ~ KELAS!!! SELAMAT HARI RAYA!!! *annoyed*

LOL! XD

*****

Jimi: Aika, selamat hari raya~

Afiq: Selamat hari raya Aika :D

Farah: Aikaselamatharirayaaa :)

Me: Selamaaaat semuaaaa :D :D :D *start sengih macam kerang busuk*

*****

Shu: Woi Bob! Selamat hari raya! Mintak maaf banyak-banyak!

Bob: …kau ni, tak padan dengan imej. Patut sopan-santun tau =_=

Shu: …baik Bob. *tunduk* *muka suci* Selamat hari raya. Maaf zahir batin.

Bob: Haaaaa, camtula XD Selamat hari raya~

*****

Aiman 1: Aimaaaan, selamat hari rayaaaaa~~~

Aiman 2: Selamat hari raya jugaak :D

Aiman 1: Aiman, Aiman comel laaaa~ X3

Aiman 2: Haah kan, Aiman memang comel~ X3

^dua-dua orang perasan puji diri sendiri sebenarnya. Heeheee XD

*****

Me: Liiiiin, selamat hari rayaa~ aaaaaa~ X3

Lin: Selamat hari raya jugak~ *sengih*

Me: Mintak maaf banyak-banyak ye *sengih jugak* *bear hugs Lin*

Lin: Tau, ni mesti banyak tak puas hati ni dengan Lin ni. *kening double jerk*

Whoops. Heheh. 

*****

Hazim: *jalan* *looks at me*

Me: *jalan* looks at Hazim* *looks down*

Hazim: Ei.

Me: Hm? *still pandang bawah*

Hazim: Selamat hari raya eh.

Me: *angkat muka* *smiles* Selamat hari raya jugak. :)

Both: Blah pandang tempat lain and goes opposite direction.

*****

Mira: Hey, selamat hari raya :D Kata nak balik nak buat kuih la, nak pasang pelita la~

Me: Selamat hari raya jugak~ Whoops. Heehee. Stalker fb ek? XD

*****

Me: SHUWAAAAIIIIIII~~~ selamat hari raya~ *peluk kuat-kuat*

Shu: Selamat hari raya jugak, maaf zahir batin. Wah sem last, sedihhh~

Me: Sedih jugaak~ Shu thank you for eveything ‘kay. Ampun maaf jugak. :’)

Uhibbuki fillah, ukhti. Shukran ‘ala kulli syai’. 

*****

Me: CHUUUUUCKKKKK!!!!~ SELAMAT HARI RAYA!!!! CHUCK TSKKK~ *bear hugs Ain*

Ain: BLAIIIIRRRRRR TSKKK~ SELAMAT HARI RAYA JUGAK!!!! MINTAK MAAF BANYAK-BANYAK~~ *bear hugs me*

Me: Chuck, asalkan awak tak hancurkan hati saya lagi sudahla. Saya maafkan semuanya. Awak curang dengan Eva, saya maafkan. Awak tinggalkan saya, saya maafkan. Awak jangan buat lagi ye :’) <——total fangirl mode

Ain: Baiklah Blair~ *hahah Ain dah buat bahasa skema buku teks* saya janji saya takkan hancurkan hati awak lagi. Awak jaga diri baik-baik tau. :’)

Me: Aaaahh Chuck, sayang gile la kat awak! X3 *cubit pipi*

*both continues hugging for God knows how long*

Miss Salmah kat belakang tengok sambil geleng kepala….

*****

So now dekat bilik, dah hypeeeeer nak lompat-lompat, tunggu Shifa datang, Shifa tumpang balik sekali, nak pack buku (heh macam la nak study sangat kaaan), nak mandi, nak tunggu Asar nak solat~ pastu Abah sampai~ nak bukak puasa sekali~

Abah + Mak + Amin + Me + Best Friend = Happiness ♥ ♥ ♥ :D

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: