RSS

Lain kaliiiii, jangan buat drama medik dekat area rumah anak orang!

12 Jan

Tahu dia segan. Tahu dia keberatan. Dan tahu sangatla tak kena bila dah bertahun tak jumpa, sekali tengok muka dia balik dekat hospital —dengan tengah-tengah lembik tak proper semua tu. Musnah saham betul!  Yelah, dah kalau pegi pengsan dekat area rumah dia yang sejam perjalanan dari rumah aku  + memang sah-sah nombor dia yang orang akan terpa dekat phone aku dulu considering the pet name I gave him + dia ada dekat rumah + dia tau I’ve been driving alone on my way back from Merbok = memang bound to be lah kan.

But I’m glad he was cool-headed about it. That leaves just me wishing the Earth to swallow me whole, because I was thinking about him the whole evening, how different he is from then, how weird it would be if we were to cross paths —-and sekali hambek kau, bukak mata terus nampak muka encik tu dengan awkwardnya awkwardnya awkwardnyaaaa arghhh!

——–

M: Memang la agak serba salah sebab M lelaki. Segan tu memang la segan sebab M tengah agak serabai tak kemas smalam tu. Malu lagi la M malu. Yang F pun apa kurangnya.

F:…What do you mean by F pun apa kurangnya?

M: …M ingat bagi F segan sampai tutup muka dengan selimut hospital.

F: *embarrassed silence*

M: Cuma mak abah tak dapat ikut sekali ja semalam.

F: ……………..! *terjatuh terus dari kerusi*

TOTAL AWKWARDNESS.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: